Кратки обобщени данни за предпочитанията на някои ТВ и радио-аудитории в България

Топ 20 телевизионни канали сред жените в активна възраст
Телевизията е медията с най-масов обхват, а женската аудитория е една от най-силно търсените от рекламодотелите. Сред топ 20 канала, които са предпочитани от дамската аудитория се открояват както националните политематични телевизионни канали като Нова ТВ, бТВ, БНТ1, така и филмово ориентираните като Kino Nova, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, Diema, Diema Family, Star каналите и др. Своето място в класацията намират и строго профилираните и ориентирани изцяло към женска аудитория канали като TLC и bTV Story (Lady), специализираният кулинарен канал 24 Kitchen, информационният Nova News и музикалният The Voice. Научно-популярните канали National Geographic, Nat Geo Wild, Discovery Channel също са сред топ 20 канали за тази аудитория.

Топ 20 тв канала за жени 25-54, Reach %

Media Research Hub, March-December 2023

 

Телевизионната гледаемост в България по часови зони сред всички на възраст от 16 до 74 г.
Телевизията е най-гледана в интервала от 19:00ч. до 22:00ч., така нареченият „прайм тайм“. Това е времето, когато хората са по домовете си и могат да се отдадат на почивка, забавление и отдих. Тогава и програмите на медиите са съобразени с високата телевизионна гледаемост и са наситени с атрактивни и силно конкуриращи се за зрителски интерес предавания. В сутрешния часови пояс от 07:00 до 10:00 също има високо ниво на гледане на телевизия, когато хората се подготвят за работа и телевизиите излъчват сутрешни информационни блокове.

Телевизия по часови зони, всички 16-74, Reach %

Media Research Hub, March-December 2023

 

Кои радиостанции слушат жените в активна възраст?
Радиото е отдавна утвърден и доста слушан медиен канал в България. Обичайният избор на дамската аудитория са радиостанциите с приятен музикален фон и информационно съдържание. Представяме Ви Топ 10-те най-слушани от дамите между 25 и 54 години радиостанции.

Топ 10 радиа, по избора на жени 25-54, Reach %

Media Research Hub, March-December 2023

Статистика на радиослушателите в България по часови зони в денонощието.
Най-много са радио слушателите в часовия интервал между 7:00 и 10:00 часа сутрин. Затова и най-продаваното време за реклама в радиото е така нареченият „drive time“ сутрин и вечер. Нивото на слушане на радио остава високо и между 10:00 и 13:00 часа, лек спад има в интервала 13:00 до 16:00 часа. По статистиката на Media Research Hub (March-December 2023) слушащите радио в България са около 3 828 000.

Радио слушаемост по часови зони, Reach %

Media Research Hub, March-December 2023

За допълнителна информация за рекламни медийни данни и анализи ни пишете на tv@directmedia.agency, на radio@directmedia.agency или на press@directmedia.agency.