Оптимизирайте инвестицията в радио-реклама!

Радиото е традиционен канал за рекламодателите от различни сектори  и продуктови категории.

Предлагаме анализ и мониторинг на рекламни формати и продукти, излъчвани в Софийския ефир на 27 основни радиостанции. Данните се предоставят от медиен мониторинг, базиран на софтуер за автоматично разпознаване на излъчената реклама в радио ефира, разработена от TOP 100 Analytics.

Предлаганата информация е под формата на подробни отчети за излъчените радиореклами, систематизирани по различни категории продукти и услуги. Отчетите варират от хронологични списъци за излъчените реклами, до детайлна информация – по кои радиостанции е бил излъчена, по колко пъти и в колко часа. Използва се дигитална аудио фингърпринтинг технология, която следи всичките 27 радио канала едновременно.

Услугата дава множество преимущества на агенции и рекламодатели, търсещи информация за радиопазара – предоставя възможности за независим отчет на текущи и минали кампании, за сравнение на конкурентни кампании, следи тенденциите и дава реален поглед върху активността в радио-рекламата на различни групи продукти и услуги и съответно подпомага оптимизирането на планираните радио кампании.

През м.Януари 2024 в Топ 3 на излъчени реклами са рекламодатели от секторите Търговия, Здравеопазване, Спорт и свободно време.

Данните се базират на брой излъчвания, отчетени с автоматизиран рекламен мониторинг 24/7 на 27 радио канала, софийски ефир. Анализите от рекламния мониторинг на радио дават ясна картина на развитието на рекламните кампании, като отчитат различни показатели, сред които:

  • Обем и себестойност
  • Времево разпределение
  • Конкурентност на посланията
  • Медийно присъствие
  • Съдържание на посланията
  • Присъствието на бранда в посланията на партньори.

Източник: Top 100 Analytics

За повече информация можете да се обърнете към отдел Преса и Радио – тел. 02 807 68 00, radio@directmedia.agency.

 

Месечен Бюлетин

Веднъж месечно - новите рекламни предложения от медиите, специални пакети за реклама, нови тарифи.