Вече една седмица света е „в плен“ на Световното първенство по футбол в Русия – 2018. Ето някои не-футболни резултати

Българската национална телевизия е официален партньор на FIFA за излъчванията от Мондиала и отразява пряко всички срещи от първенството.

От 14 до 21 юни са излъчени 22 мача.

Съгласно статистическите данни, измерени от ГАРБ Аудиенс Межърмент България най-голям интерес, до момента,  за българските зрители между 25 и 54 години е предизвикала срещата между Бразилия и Швейцария на 18 юни от 21:00ч. със среден рейтинг 14, което се равнява на 417 000 души в тази възраст.

В следващата таблица можете да видите как се е движила гледаемостта и на другите мачове през изминалата седмица, като характерно е, че няма съществена разлика между данните за аудиториите “всички 18-49” и “всички 25-54”:

Интересът на мъжете към Световното е значително по-голям отколкото на жените.

От старта на първенството до 21 юни средният аудиториен  дял на БНТ1 нарасна значително и обществената телевизия се нареди на първо място по гледаемост, изпреварвайки обичайните лидери Нова ТВ и бТВ.

Най-голям е интересът сред мъжете между 25 и 54г., където предимството на БНТ1 е най-голямо спрямо втората по гледаемост телевизия – бТВ, около 77%.

 

Въпреки доста високите цени на рекламата в Световното, при тези високи рейтинги, средната брутна цена на рейтинг точка се движи между 446лв. за групата – „всички 18-49“ и 344лв – за „мъже 25-54“.

Най-добрите рекламни възможности за Световното по футбол 2018 – ТВ, Онлайн, Външна реклама, Преса – на този линк

 
Седмичен Бюлетин

Веднъж седмично - нови рекламни предложения от медиите, нови тарифи, специални пакети за реклама

Абонирайте се за седмичният ни бюлетинРаботя в агенция или медияРаботя в друга компания

Полетата със * са задължителни.

За въпроси към нас

captcha

Scroll Up