Трафик тенденции по време на COVID-19 – NetInfo

В условията на извънредно положение в страната сайтовете от портфолиото Нетинфо, отбелязват значителен ръст на средномесечното активно потребление.
Социалната изолация води до повишаване на прекараното време онлайн, което удвоява ползването на новинарските сайтове. Най-силен е ефектът в Nova.bg. Потребителите са се увеличили със 151%, а сесиите с 223%.

Увеличеното потребление се дължи в 80% на новините, свързани с извънредните мерки и пандемията. Но наблюдаваме увеличение и на останалото съдържание, което се обяснява повишеното време онлайн.
С 30% се увеличава потреблението на развлекателно съдържание. Това се вижда във Vbox7, Edna.bg и дори в спортния сайт Gong.bg. Времето онлайн във Vbox7 е удвоено.

Във всички сайтове се увеличава интересът към съдържание, свързано с икономическата конюнктура. Това се вижда най-силно в Pariteni.bg, сайтът за лични финанси.

ABV поща, въпреки огромната си потребителска база, също отбелязва рекорден ръст от 13% или над 600 хил. потребители.
Увеличава се и ecommerce комуникацията – регистрации в електронни магазини и съобщения за извършени доставки, проследяващи кодове и други.
Наблюдаваме увеличаване на регистрациите с над 60%, което се дължи на преминаването към онлайн обучения и home office платформи. Скокът е рязко изразен при групата 13-19 години, където има утрояване.

Запазва се тенденцията за прехвърляне на трафикът от desktop към mobile. Дори и вкъщи, потребителите предпочитат да използват своите телефони.

Вижте всички данни ТУК (pdf).

За повече информация и конкретни предложения за реклама ни пишете на internet@directmedia.agency или позвънете на тел.: 02 807 6800 – отдел Интернет.


Етикети :


Прикачени файлове Публикувано на
Трафик тенденции по време на COVID-19 - NetInfo

Месечен Бюлетин

Веднъж месечно - нови рекламни предложения от медиите, нови тарифи, специални пакети за реклама.