БНР е медията, на която българите имат най-голямо доверие

Българското национално радио за 5-та поредна година е медията, на която гражданите на България имат най-голямо доверие. Това е изводът в Годишния доклад за 2022 г. на Института за изследване на журналистиката „Ройтерс“ към университета в Оксфорд (Digital News Report).

Най-голям дял от българите – 64 на сто, се доверяват на новините на БНР, се отбелязва в проучването. Следват БНТ (62%), Дарик радио (56%) и Нова тв (56%).

В класацията за достигане до публиката Българското национално радио се нарежда на 7-о място след Нова тв, бТВ и БНТ, в. „24 часа“, Новa нюз и България он еър.

В класацията за достигане до публиката онлайн сайтът на БНР достига до 13 % седмично и до 8 % поне 3 пъти седмично.

Онлайн новините остават основен източник на информация в България, а спадът на телевизията и печатните медии продължава, се отбелязва още в доклада. За 86% от българите основните източници на новини са онлайн, включително социалните медии.

Годишният доклад за 2022 г. анализира политическите промени в България и влиянието на външнополитическите кризи върху медийната среда и реакциите на публиката.

Частта за България в доклада на Института „Ройтерс“ можете да прочетете тук.

За подробна информация и конкретни предложения за реклама ни пишете на radio@directmedia.agency или internet@directmedia.agency , или ни позвънете на тел.: 02 807 6800 – отдел Преса&Радио и отдел Интернет.




Месечен Бюлетин

Веднъж месечно - нови рекламни предложения от медиите, нови тарифи, специални пакети за реклама.