Ексклузивни условия за реклама в Spotify до края на 2021

Най-голямата глобална платформа за стрийминг на digital аудио: музика, подкасти, аудио радио и видео съдържание Spotify, предлага специални условия на рекламодателите в периода октомври-декември 2021г.
Консумацията на аудио съдържание в световен мащаб расте осезаемо и в резултат от главоломно нарастващия обем подкасти, топ тенденциите сред които бяха представени на провелия се наскоро в София IAB Digital Day. Независимо от динамиката на броя им и различните източници на статистика, Spotify е лидер и като подкаст платформа с 28,822,381 слушания само за м. септември 2021г.*

*Извадка от представените “TOP 10 Podcast Trends“ от Adam Bowie, Business Development & Strategy, BBC World Service данни за подкаст потреблението на водещите стрийминг платформи на Buzzsprout Global Stats от септември 2021г.

Заедно с обема от аудио съдържание в Spotify, се увеличава и консумацията му през различни устройства. По данни за България, наред с mobile (39%), desktop (34%) и tablet (16%) потреблението, расте броят на свързаните устройства, сред които in-car системи и гейминг конзоли (над 11%).
На фона и на нарастваща, все по-лоялна и ангажирана аудитория, която, за България, стриймва ежедневно средно 2,5 часа – в различен контекст и динамика, Spotify предоставя на брандовете мулти-форматен микс за ефективно взаимодействие с нея.
Наред с възможностите за Audio (Audio Everywhere & Audio Radio), Video (Video Takeover & Sponsored Session) и Display реклама, Spotify предлага специални условия при използване на ексклузивния формат Homepage Takeover на рекламодатели, за които е релевантен контекста на предстоящите специални дати през октомври, ноември и декември 2021г.

HPTO – 100% Share of Voice, 100% Viewability, 100% Brand Safety

Грабнете цялото внимание на аудиторията, при 100% ротация, за 24 часа, в избрани от Вас/бранда дни. Spotify предлага следните варианти на промо пакети:
  • 3 + 2 Bonus HPTO (30% отстъпка при единична брутна цена от 650лв. за излъчване).
Ексклузивно спонсорство на Homepage за деня, при 100% излъчване на формата и ударно покритие на цялата аудитория на Spotify за България.
* Предложението е валидно при минимална брутна заявка от 3,000 лв. и предполага да е част от цялостна кампания в платформат, която може да включва още Audio, Video или Display формати.
  • 5 + 2 HPTO на брутна пакетна стойност от 3,000лв. (45,5% отстъпка)
Homepage Takeover форматът гарантира 100% видимост в избраните от рекламодателя дати, без рекламен шум, може да съдържа Rich Media и интегрира елементи, които позволяват интеракция с потребителите, изцяло в десктоп среда. Подходящ е за Awareness, Consideration и Conversion кампании.

С оглед периода и очаквания фокус на интерес и внимание, спонсорският пакет може да включва някоя от следните дати:

  • 31.10 Halloween
  • 26.11 Black Friday
  • 29.11 Cyber Monday
  • 08.12 Студентски празник
  • 25.12 Коледа
* При резервирането им е валидно правото на първия заявил.
И една информация, касаеща оперативно обслужването на рекламни кампании в Spotify:

Моля, имайте предвид, че в периода 28 октомври – 9 ноември, екипът на Spotify ще се присъедини към глобалната инициатива в подкрепа на Седмицата на психичното здраве.

Актуалната рекламна тарифа вижте на нашият сайт: Spotify.

За подробна информация и конкретни предложения за реклама ни пишете на internet@directmedia.agency или ни позвънете на тел.: 02 807 6800 – отдел Интернет.




Месечен Бюлетин

Веднъж месечно - нови рекламни предложения от медиите, нови тарифи, специални пакети за реклама.