Филмите по БНТ1 през месец Май

Българска киновечер – неделя от 21:00 ч.

Слава / Държава: България / Година: 2016 / Времетраене: 97 мин.
Излъчване: 01.05.2022 г. от 21:00 до 22:30 ч. / Жанр: Драма
Режисьори: Кристина Грозева, Петър Вълчанов
В ролите: Стефан Денолюбов, Китодар Тодоров, Маргарите Гошева, Митко Лазаров, Христофор Недков
Кантонерът Цанко Петров намира милиони левове на влаковите релси. Решава да ги предаде на полицията и в замяна е награден с нов ръчен часовник. Скоро обаче подаръкът спира да работи, a Юлия Стайкова, която е пиар на Министерството на транспорта, е загубила стария му часовник. Петров започва отчаяна битка не само за стария си часовник, но и за изгубеното си достойнство.

Брутната цена на 30 сек рекламен клип  – 1 272 лв

Крадецът на праскови/Държава: България / Година: 1964 / Времетраене: 80 мин.
Излъчване: 08.05.2022 г. от 21:00 до 22:30 ч. / Жанр: драма, романтика
Режисьор: Въло Радев / По едноименната повест на Емилиян Станев
В ролите: Невена Коканова, Раде Маркович, Михаил Михайлов, Наум Шопов, Иван Братанов
Действието се развива в края на Първата световна война, далече от предната линия, в красивия старопрестолен град Търново. Животът в града е белязан от печата на назряващата национална катастрофа. На този печален и тревожен фон се ражда и процъфтява една голяма любов – мъчителна и безнадеждна, но светла, преобразяваща, каквато може да бъде само любовта по време на война.
1918 година. Наближава краят на Първата световна война. По улиците на Търново преминават военнопленници. Комендантът на града, педантичен офицер, държи съпругата си Лиза зад дебелите стени на дома си, сред дръвчета праскови. Един ден Лиза открива сърбина Иво да краде плодове от нейната градина. Гладът го довел до бягство от военнопленническия лагер. Иво е сръбски поручик, бивш учител по музика, сега военнопленник. Лиза е тъжна, самотна и чувствителна. Тя е съпругата на коменданта, предано затворена в дългогодишния навик на брака си, без деца. У младата жена се събужда състрадание, което скоро преминава в голяма любов. В лагера Иво води шеговити разговори с френския посланик Дьо Гревил и с нетърпение очаква срещите си с Лиза. И двамата разбират, че в това размирно време любовта им е обречена, но това засилва още повече чувствата. Комендантът долавя промяната у съпругата си. В града започват бунтове и той нарежда лагерът да бъде преместен. Заповядва да стрелят по всеки, който се доближи до къщата. Иво се отделя от колоната, за да се сбогува с Лиза…

Брутната цена на 30 сек рекламен клип  – 1 272 лв 

Пазачът на мъртвите / Държава: България / Година: 2006 / Времетраене: 105 мин.
Излъчване: 15.05.2022 г. от 21:00 до 22:30 ч. / Жанр: драма
Сценарист и режисьор: Илиян Симеонов
В ролите: Ицхак Финци, Самуел Финци, Владимир Георгиев, Диана Добрева и др.
Тринадесет годишно момче живее и работи на гробището. Гробището е неговият свят с живот – със спомени за мъртвите и почит към смъртта. Приятелите му са нещастен Старик, бивш политически затворник, копнеещ за смъртта и гримьорът на мъртвите – неуспял художник с мечта да нарисува шедьовър. Момчето е последната им връзка с живота и той се опитва да им помогне. Неуспешният опит за самоубийство на Стареца го изтръгва от манията за смърт, след като момчето му показва избрания от него красив парцел заедно с датата на неговия край. Старикът се „пробужда“. Запознанството с красивата Мария „съживява“ и художника. Нейната поява е подарък за единия и тайна за другия.

Брутната цена на 30 сек рекламен клип  – 1 272 лв

Тилт / Държава: България / Година: 2011 / Времетраене: 94 мин.
Излъчване: 29.05.2022 г. от 21:00 до 22:30 ч. / Жанр: романтика, драма
Режисьор: Виктор Чучков-син
В ролите: Явор Бахаров, Радина Кърджилова, Ованес Торосян, Ивайло Драгиев, Александър Сано, Филип Аврамов, Георги Стайков, Жорета Николова, Робърт Янакиев, Александър Хегедюш
Приятелски бар за бързи пари с таен бизнес извън закона под условие: без любов! Изходът е в дистанцията…
В началото на 90-те години четирима приятели търсят начин да спечелят пари, за да отворят собствен бар, който ще се казва TILT. При случайна среща на Сташ /Явор Бахаров/ с Беки /Радина Кърджилова/ се стига до страстна любовна авантюра. Внезапно бандата е заловена в нелегално разпространение на порнофилми. Бащата на Беки, действащ полковник, се заема лично със случая и ги заплашва със затвор. Единственият начин да ги остави на мира е Сташ и Беки да спрат да се виждат. Групата решава да избяга в малък немски град. Като бедни емигранти попадат в поредица смешни и абсурдни ситуации. Сташ прави непрекъснати, но безуспешни опити да се свърже с Беки. Накрая бандата решава да се прибере обратно. През това време България се е променила изцяло, Беки – също…

Брутната цена на 30 сек рекламен клип  – 1 272 лв

Неделна киновечер

Госпожа Хайд/ Държава: Франция, Белгия / Година: 2018 / Времетраене: 95 мин.
Излъчване: 01.05.2022 г. от 23:45 до 01:30 ч. / Жанр: комедия, драма, фантастика
По мотиви от романа на Робърт Луис Стивънсън – „Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд“
Режисьор: Серж Бозон
В ролите: Изабел Юпер, Ромен Дюри, Хосе Гарсия, Белкасем Лалауи, Пиер Леон и др.
Свободна импровизация върху популярния сюжет за доктор Джекил и г-н Хайд, но с изненади. Г-жа Жекил (Изабел Юпер) – плаха особнячка, учителка по физика, преподава в техническа гимназия в предградията. Извън кроткия си семеен живот със своя мил съпруг-домошар, тя е презирана и подигравана ежедневно от почти всички около нея – директора, колегите и учениците. През една мрачна и бурна нощ учителката е ударена от гръм и се събужда като напълно различна личност – властната мадам Хайд, обладаваща тайнствена енергия и неконтролируема сила.

Брутната цена на 30 сек рекламен клип  – 539 лв

Червено крило/ Държава: САЩ / Година: 2013 / Времетраене: 105 мин
Излъчване: 08.05.2022 г. от 23:45 до 01:30 ч. / Жанр: Драма
Режисьор: Уил Уолъс
В ролите: Бил Пакстън, Франсис Фишер, Люк Пери, Глен Пауъл и др.
Действието се развива в малък тексаски град, а историята се фокусира върху живота на Франсис Райли, който на детска възраст остава без родители. Приет от семейството на Мади и Карл Блантън той започва да изгражда своя нов живот и се вписва в малкото провинциално общество. Но неочаквани проблеми и лични разочарования са на път да променят всичко. Принуден да изостави хората, които преди години са му дали покрив над главата, Франсис се впуска в ново житейско пътешествие. Въпреки всички предизвикателства, той успява да запази честта и почтеността си, като в същото време не забравя и жената, към която в продължение на години е изпитвал любовни чувства.

Брутната цена на 30 сек рекламен клип  – 539 лв

Последните мъже на Филипините/ Държава: Испания / Година: 2017 / Времетраене: 125 мин
Излъчване: 15.05.2022 г. от 23:45 до 01:30 ч. / Жанр: Историческа драма
Режисьор: Салвадор Калво
В ролите: Луис Тосар, Хавиер Гутиерес, Алваро Сервантес, Кара Елехалде, Карлос Иполито, Рикардо Гомес и др.
Филмът е по исторически събития от 1898 г. Действието се развива в тагалското село Балер на север от Манила. Испания е имала много колонии. Но идва време, когато  започва да губи могъществото си. Героите са испански войници, изпратени да защитят една от последните колонии. В родината забравят за отряда, а мъжете 11 месеца се сражават за Балер. Младият лейтенант Хосе Мота е техен командир. Заради грешната му преценка и заповеди загиват много войници. Бунтовниците начело с  Теоторико Новосио с мачете и бухалки избиват две трети от гарнизона. Пристига корабът „Манила“. Капитанът е поразен от камарите трупове на площада. Връща се и разказва за случилото се. Оцелелите мъже се скриват в църквата. Скоро след това започва обсада. Падането на Балер бележи края на една от най-великите империи.

Брутната цена на 30 сек рекламен клип – 539 лв

Другата Аржентина/ Държава: Испания, Великобритания / Година: 2003 / Времетраене: 107 мин
Излъчване: 22.05.2022 г. от 23:45 до 01:30 ч. / Жанр: Исторически, романтика, драма
Режисьор: Кристофър Хамптън
В ролите: Антонио Бандерас, Ема Томпсън, Рубен Блейдс, Мария Каналс, Куно Бекер, Летисия Долера, Антон Лесер и др.
Историята във филма привежда непубликувани досега факти за над 30 000 изчезнали през периода на Хунтата в Аржентина, а също и на други места по света – като 90 000 в Ирак. Заглавието „Да си представиш Аржентина“ се отнася за всички близки и приятели, които още ги очакват и търсят…
В края на 70-те години на ХХ век в Буенос Айрес Карлос ръководи детска театрална трупа и както повечето артисти вярва, че може да продължи дейността си нормално въпреки репресиите. Съпругата му Сесилия е журналистка, която изобщо не споделя неговите заблуди. Тя е наясно с кошмара наоколо и попада изцяло в него след написването на изобличаващ материал за необяснимо изчезващи хора в Аржентина. Скоро тя самата изчезва необяснимо. Карлос я търси, свързва се с други семейства, чиито близки също липсват. Странното е, че той получава видения и може да намери другите жертви, дори и мъртви, но не и съпругата си. Следите й постоянно се сменят. Докато Карлос се лута, изчезва и дъщеря им….

Брутната цена на 30 сек рекламен клип – 539 лв

Среща на върха/ Държава: Аржентина, Испания, Франция / Година: 2017 / Времетраене: 110 мин
Излъчване: 29.05.2022 г. от 00:00 до 01:45 ч. / Жанр: Драма
Режисьор: Сантяго Митре
В ролите: Рикардо Дарин, Долорес Фонси, Ерика Ривас, Даниел Хименес Качо, Елена Аная, Паулина Гарсия, Крисчън Слейтър и др.
Това е реалността за Латинска Америка, оспорвана и понякога налудничава. Не е ясно кога се развива действието, но през тези дни Бразилия е главатар на романтичните пролетарии, а Мексико е троянски кон на Щатите. Ролите са показани като възможни. Държавните лидери се срещат в чилийските Анди и правят церемониална снимка, която показва случайното разпределение на маските в съвременната политика. Присъства и „невидимият човек“. Аржентинският президент Бланко е за създаване на общоамерикански петролен съюз. Не говори специфичния политически език, не е вързан към някой лагер. Работи с хора, а не с идеи и може би не е искал да става президент, но така се е случило. Запушва пробойни, дава интервюта, слуша интриги, а разумното решение няма да бъде взето от него. Разкрита е личната му история – отношенията с дъщеря му. Именно нейната драма довежда до инцидент насред помпозната среща.

Брутната цена на 30 сек рекламен клип – 539 лв

Студио Х  – всяка събота от 23:15 ч.

Анестезия / Държава: САЩ / Година: 2015 / Времетраене: 90 мин.
Излъчване: 07.05.2022 г. от 23:15 до 01:00 ч. / Жанр: Драма
Сценарист и режисьор: Тим Блейк Нелсън
В ролите: Сам Уотърсън, Глен Клоуз, Кристен Стюарт, Гретхен Мол, Жаклин Боч, Тим Блейк Нелсън и др.
Филмът сглобява пъзела на живота на един човек точно преди всичко да се промени завинаги. Започва с това как обичан професор по философия се прибира към дома си, но е жестоко нападнат на улицата. В опит да се спаси, той натиска звънци и попада на Сам – баща на средна възраст, който има любовна афера в града. Към тях скоро се присъединява и Джо – наркозависим писател. На фона на Ню Йорк, техните истории се преплитат, за да осъзнаят колко свързани са личните им проблеми. Действието се връща седмица назад, за да проследи събитията, довели до привидно безсмисленото нападение. Изясняват се скрити връзки между героите – студентка със саморазрушителни навици, алкохолизирана домакиня, отчаян мъж…

Брутната цена на 30 сек рекламен клип – 539 лв

Наследство/ Държава: САЩ / Година: 2020 / Времетраене: 95 мин.
Излъчване: 21.05.2022 г. от 23:15 до 01:00 ч. / Жанр: Драма
Режисьор: Р. Елис Фрейзър
В ролите: Люк Гос, Луис Мандилор, Роберто Санчес, Рентън Пекса, Одри де Леон, Иън Шарп, Маршал Хилтън и др.
Отдавна издирван наркобос е арестуван в Белград от агент на британското разузнаване. Срещу него предстои съдебен процес в Хага. Но подсъдимият изпраща убийци за свидетелите, сред които най-неудобен се оказва тийнейджърът Джейк. През това време момчето е на ловно пътешествие със своя осиновител. Двамата са нападнати от наемници, а към тях се присъединява странен непознат, който разкрива кой всъщност е бащата на Джейк и защо е толкова опасен…

Брутната цена на 30 сек рекламен клип – 539 лв

Операция „Ескобар“/ Държава: САЩ / Година: 2016 / Времетраене: 122 мин.
Излъчване: 28.05.2022 г. от 23:15 до 01:00 ч. / Жанр: драма, криминален
Режисьор: Брад Фурман
В ролите: Рубен Очандиано, Джулиет Обри, Бенджамин Брат, Джозеф Гилган, Ейми Райън, Даян Крюгер, Джон Легуизамо, Браян Кранстън, Саид Тагмауи, Симон Андреу
„Операция Ескобар“ е лента, заснета по действителния случай на агент Мейзър, разбил картела Меделин отвътре. Федералният агент Робърт (Боб) Мейзър се инфилтрира дълбоко под прикритие в наркокартела на Пабло Ескобар, за да разкрие престъпна схема за пране на пари и остава там почти две години. Една грешна стъпка, една дума, едно изречение може да му струват живота във всеки един момент.
Като агент под прикритие Мейзър разбира отрано, че за да хване тези типове трябва да следва парите, а не наркотиците. В резултат на работата му са заловени над 1500 тона кокаин и са наложени глоби и конфискации в размер на 600 млн. долара. Повдигнати са обвинения срещу 85 наркобарони и корумпирани банкери. Рухва и банката, през която са изпирани парите. По операцията са работили над 2 000 души, но единственият, който пряко е общувал с хора в картела, е Мейзър.

Брутната цена на 30 сек рекламен клип – 539 лв

Комедии – събота от 14:00ч.

Карнавалът /Държава: България / Година: 1989 / Времетраене: 88 мин.
Излъчване: 07.05.2022 г. от 14:00 до 15:30 ч. / Жанр: Комедия
По мотиви от романа „Парадоксът на огледалото“ на Любен Дилов
Режисьор: Иванка Гръбчева
В ролите: Стефан Данаилов, Георги Калоянчев, Боряна Пунчева, Петър Слабаков, Стефан Мавродиев, Георги Мамалев, Рангел Вълчанов, Надя Тодорова и др.
Карнавал изцяло поглъща живота и жителите в градче, посетено от извънземен обитател. Изненадата е по-голяма за госта, отколкото за домакините… „В наш град се подготвя карнавал. Това се оказва единственото занимание на жителите и от форма се превръща в съдържание на техния живот, а същността на човека се замества с маска. В този момент пристига Пришълеца, който поради повреда на летателния апарат, с който се придвижва, е принуден за известно време да остане на Земята. Той има една странна способност – да приема образа на този, който извършва физическо или психическо насилие над друг. От тези преобразувания започват да се случват редица недоразумения. При стълкновението с карнавалните характери в това общество високият морал на инопланетянина изглежда абсурден и нелеп“. /Енциклопедия „Българско кино“/

Брутната цена на 30 сек рекламен клип – 539 лв

Два диоптъра далекогледство/Държава: България / Година: 1975 / Времетраене: 83 мин.
Излъчване: 14.05.2022 г. от 14:00 до 15:30 ч. / Жанр: Комедия
Режисьор: Петър Василев
В ролите: Георги Парцалев, Сашка Братанова, Валентин Гаджоков, Мариана Аламанчева, Валентина Борисова, Иван Обретенов, Димитър Панов, Юри Яковлев, Кирил Господинов, Вилолета Бахчеванова и др.
В семейството на Димо Манчев цари строг консервативен дух, който е “торпилиран” от новината, че дъщеря му има сериозна връзка. Лили е влюбена и ще се омъжва за Пламен – без традиционната родителска „благословия“. Единствен дядо Пано, бащата на Димо Панчев, разбира младите. Той им разказва как на младини и Димо не се вслушвал в родителските съвети. След трудна вътрешна борба и семейна война, Димо капитулира и заменя бащинското огорчение с отговорен ентусиазъм за подготовка на сватбеното тържество. Но тук идва втората неприятна изненада – младите вече са се подписали…

Брутната цена на 30 сек рекламен клип – 539 лв

Баш майсторът/Държава: България / Година: 1970 / Времетраене: 65 мин.
Излъчване: 21.05.2022 г. от 14:00 до 15:30 ч. / Жанр: Комедия
Режисьор: Петър Василев-Милевин
В ролите: Кирил Господинов, Юрий Яковлев, Светлана Стоева, Валентина Борисова, Тодор Колев, Георги Наумов и др.
Баш майсторът не отказва работа, но добре помни платеното за нея: „Хубаво, хубаво, ама 20 лева…“ Баш майсторът строи едновременно няколко вили. Той спекулира с доверието на хората и лъже. Неговата безскрупулност едва не става причина за заболяването на доцента, чиято къща строи. Недоволен от заплащането, Баш майстора запушва комина със стара шапка. За щастие на доцента, братът на Баш майстора знае номерата му…

Брутната цена на 30 сек рекламен клип – 539 лв

Баш майсторът на море/Държава: България / Година: 1977 / Времетраене: 65 мин.
Излъчване: 28.05.2022 г. от 14:00 до 15:15 ч. / Жанр: Комедия
Режисьор: Петър Василев-Милевин
В ролите: Кирил Господинов, Людмила Чешмеджиева, Светослав Пеев, Юрий Яковлев, Георги Попов и др.
Пътуването към морето завършва така, както е започнало за „Баш майстора“ – с „пълна глава и празна торба“ от дребни хитрини… Рангел Лелин заминава на море с жена си и сина си. Пътят им минава край бостан с дини и те напълват багажника с крадени плодове, които впоследствие изхвърлят, тъй като милицията ги подгонва. Малко по-късно, парадоксално, са теглени от камион, превозващ дини до Бургас, защото колата им е повредена. След като разбира, че не може сам да я поправи, Рангел се обръща към частник и се уговаря – той ще му оправи колата, а Баш майсторът ще му измаже стаята. В поредица от хитри надлъгвания накрая и двамата остават без това, за което са се договорили.

Брутната цена на 30 сек рекламен клип – 539 лв

Можем да ви предложим преференциални цени за реклама във всички тези филми!

За повече информация и специални рекламни предложения ни пишете на tv@directmedia.agency или позвънете на тел.: 02 807 68 00 – отдел Телевизия и Кино.




Прикачени файлове Публикувано на
Филмите по БНТ1 през месец Май

Месечен Бюлетин

Веднъж месечно - нови рекламни предложения от медиите, нови тарифи, специални пакети за реклама.