При нас винаги можете да получите специални отстъпки и бонуси за радио реклама!

Открийте ПРИ НАС най-изгодните пакети за Радио реклама до края на годината!

За повече информация ни пишете на: radio@directmedia.agency

Или се обадете на тел. 02/807 6800 – отдел Радио и Преса


Можем да ви предложим богат избор от възможности за Радио реклама в цялата страна:

  • 3 национални радиостанции – БНР Хоризонт, БНР Христо Ботев, ДАРИК Радио;
  • 13 големи радиомрежи с национално покритие – ФОКУС, Радио 1, БГ Радио, Веселина, Витоша, Радио 1 Рок, City, Energy, Fresh!, N-Joy, FM+, Z-Rock, Bulgaria On Air;
  • 6 малки радиовериги с покритие в столицата и страната – Magic FM, Melody, Вероника, The Voice, bTV Radio, Nova News;
  • 5 регионални радиостанции само със софийски ефир – БНР София, Дарик Носталжи, Nova, Classic FM, Jazz FM;
  • и близо 40 регионални радиостанции в областните и други градове на страната.
  • При това с цялото разнообразие от рекламни форми – спотова реклама с аудио-клип, спонсорства на рубрики, интервюта и игри.

Екипът ни е с над 23 години професионален опит в радио рекламата в България.

Специализирани сме в планиране и реализация на рекламни радио-кампании, както и интеграцията им с всякакъв вид други медийни канали – Телевизия, Онлайн, Преса, Външна реклама.

Директ Медия предлага на клиентите си най-подходящият избор от радиостанции, съобразен с целите на рекламната кампания и съответния бюджет.


Най-често задаваните въпроси за радио рекламата:

Kое е най-слушаното време в радиоефира?сутрешен и вечерен „DRIVE TIME”

Големият автомобилен трафик, особено в София и големите градове, поддържа високите нива на слушане на радио в автомобилите, затова в радиорекламата най-слушаното време e така нареченият “Drive Time”. Сутрешният drive time е в часовия диапазон от 07:00 до 10:30 а вечерният – от 16:30 до 19:30 ч.

*източник: New Media Lab


Kоя е най-често използваната дължина за рекламен клип?
20 секунди

Обичайно слушаме радио докато правим нещо друго – шофираме, работим, почиваме, спортуваме, затова в радио рекламата е добре посланието да е бъде кратко и ясно, за да бъде бързо разбрано и запомнено.

Най-използваните  дължини на рекламните радио-спотове са:


*източник: New Media Lab


Кои са най-предпочитани дни за радио реклама?
делничните

Слушаемостта е по-висока през делничните дни, поради спецификата на аудио-възприемането – радиото се „консумира“ без да ангажира всички сетива и съответно безпроблемно съпътства извършваната междувременно дейност – работа, шофиране и т.н.


*източник: New Media Lab

За повече информация ни пишете на: radio@directmedia.agency

Или се обадете на тел. 02/807 6800 – отдел Радио и Преса

 

Видове Радио реклама:

Спот (аудио-клип)

Това е най-популярната форма на радио-реклама.

Най-използваните дължини на радио-спотовете са 20 и 30 секунди, но е възможна и всяка друга продължителност от 5 до 60 секунди.

Освен стандартното присъствие в рекламен блок в широк часови диапазон, ефектът от спотовата реклама може да бъде подсилен с фиксиране на часа на излъчване, с позициониране в начало/край на рекламен блок или самостоятелно извън него.

Спонсорство (брандиране) на рубрика

Кратките аудио-формати (заставки) от 5 до 10 секунди, освен че са подходящи именно за отваряне/затваряне на рекламен блок, дават възможност и за нестандартно открояващо се присъствие чрез спонсориране на предаване, подходящо подбрано и слушано от търсената аудитория. Възможни са и варианти за интегриране на рекламното послание в програмите на радиостанциите.

Чуйте тук нестандартно присъствие в радио:  Пример 1 / Пример 2

Игра

Често търсен и използван вариант за рекламна комуникация са радио-игрите. Те интегрират много успешно два медийни канала – радиото и дигиталната медия  под формата на радио-фейсбук игра. Предимство на играта е ангажираността на аудиторията без да се асоциира като „просто“ реклама.

Пример

В продължение на седмица – всеки делничен ден във Facebook страницата на избраното радио ще  бъде публикуван по един въпрос придружен със снимка, свързан с продукта или услугата на рекламодателя.

За да участват в играта, слушателите трябва да отговорят или коментират под поста. Всеки ден, на случаен принцип, един от слушателите дал верен отговор на въпроса, ще печели дневната награда в играта. В случаите, когато наградите са с по-голяма стойност, се допуска възможност да се дават по една до три награди седмично.

Facebook играта се популяризира пред слушателите ежедневно – чрез анонси за играта от водещите в радиоефира, като се упоменават продукта/рекламодателя и наградите . В допълнение, информация за Facebook играта и наградите се публикуват и в сайта на избраното радио, където могат да се „качват“ и визии на продуктите/услугите, както и линк към сайта на рекламодателя.

Чуйте тук анонс за игра в радио:  Пример 1 / Пример 2

Интервю

Излъчване на платени интервюта (предварително редактирани и с дължина обикновено до 3 минути)дава възможност с няколко въпроса и отговора да се поднесе значително по-подробна, но все пак изчистена и конкретна информация за предлаганата стока или услуга.

 

За конкретни запитвания или консултации за радио рекламата ни пишете на: radio@directmedia.agency или позвънете на тел.: 02/807 6800 – отдел Радио и Преса

За информация относно пълната гама на предлаганите от нас услуги – вижте на сайта ни: www.piero97.com