РЕКЛАМА в Столичното МЕТРО

Реклама в метрото

Метрото е уникален канал за реклама с много силно въздействие, благодарение на няколко фактора:

  • Ползвайки този вид транспорт, пътниците избягват натоварения наземен трафик и се чувстват комфортно.
  • Липсата на контакт с външна среда и с други разсейващи фактори предизвиква своеобразен “информационен глад” – пътниците подсъзнателно търсят информация и са позитивно настроени към рекламните послания.
  • Комплексно и продължително влияние на рекламата на всеки етап от пътуването – чрез подходящи съоръжения, разположени от входовете на метростанциите до вътрешността на вагоните.

Освен един от най-бързите и удобни начини за транспорт в София, метрото (вагоните и метростанциите) са и канал за реклама с много силно въздействие.

Тук са концентрирани близо 30% от пътниците на градския транспорт в София и през неговите две линии с 48 станции дневно преминават над 350 хил. пътници.

Metropana-sticker

 

С откриването на ТРЕТИ метродиаметър на метрото през м. август 2020г., метростанциите се увеличиха с нови 8 и вече са общо 43, като всяка разполага с рекламни площи в подлезите, коридорите, вагоните и около пероните. Пътникопотокът вече достига до около 30 000 пътника/час. (по данни на „Метрополитен“ ЕАД-София).

Новият метродиаметър започва от от бул. „Владимир Вазов” през Орлов мост – „Патриарх Евтимий“ – НДК – бул. „България” и стига до Красно село, като по този начин обслужва пътуващите от кварталите Хаджи Димитър, Подуяне, Център, Крива река, Хиподрума, Стрелбище и Красно село.

На 24.04.2021 г. се откри новият участък от линия 3 на Софийското метро. Участъкът е с дължина 4 км и включва следните метростанции – Горна Баня, Овча купел 2, Мизия – НБУ и Овча купел.

Всички тези факти са реална предпоставка Вашето рекламно послание да „намери“, заинтересува и привлича вниманието ежедневно на огромен брой хора на всеки етап от пътуването им в метрото, като могат да се обхванат:

  • ПОДЛЕЗИТЕ към метростанциите – едностранни рекламни пана
  • ПРОСТРАНСТВОТО около КАСИТЕ – подходящи за брандинг на цели стени
  • СТЪЛБИЩА и ЕСКАЛАТОРИ – едностранни рекламни пана и брандинг
  • ПЕРОНИТЕ – стоящи 2-странни светещи касети на перона, едностранни касети по стените на перона
  • МЕТРОБОРДОВЕ – рекламни площи по стените на перона, зад релсовия път
  • МЕТРОПАНА във ВАГОНИТЕ– вътрешното пространство на вагоните на   метровлаковете

Среднодневният брой превозени пътници вече достигна 350 000 бр/ДЕН (по данни от „Метрополитен“ЕАД-София).

За допълнителна информация и конкретни запитвания за реклама в метрото ни пишете на outdoor@directmedia.agency или позвънете на тел. 02 807 6800 – отдел Външна реклама

 

Виж ТУК примерни цени за Външна Реклама

 

metro ramka
Месечен Бюлетин

Веднъж месечно - нови рекламни предложения от медиите, нови тарифи, специални пакети за реклама.