Пиеро97, медиа агенция номер едно от 1998 до днес.

БЮЛЕТИН 19 октомври 2017
най-интересните рекламни предложения и медийни новини от последните дни

 

Спортен календар – най-важните спортни предавания през октомври 2017

 

Най-интересните телевизионни предавания, по жанр, ден и час на излъчване през октомври

100 % бонуси в оставащите мачове на ФК Лудогорец от Лига Европа по БНТ и БНТ HD

При закупуване на реклама (клип или спонсорска заставка) в оставащите мачове на Лудогорец от Лига Европа, БНТ предоставя на рекламодателите по едно допълнително излъчване – БОНУС в мача!

До края на 2017г. ФК Лудогорец ще изиграят още 4 срещи от Лига Европа, които БНТ 1 и БНТ HD ще предават пряко.

вижте цялата новина тук

Октомври е месецът на промените в Bulgaria ON AIR

От 16 октомври – нови лица, обновен сутрешен блок, лайфстайл предаване, уикенд блок на живо и още….
Национална телевизия Bulgaria ON AIR обогатява ефира си с нови лица и предавания. Новостите започват от 16 октомври със сутрешния блок „България сутрин“, който вече ще се излъчва всеки делник от 06:15 до 09:00 часа. Новото лице в екипа на блока е журналистът Златимир Йочев, който се присъединява към Лора Инджова като водещ.
вижте цялата новина тук

Super Deal до края на октомври в сайтовете на медийна група Webground (actualno.com, sportlive.bg, iwoman.bg, sofialive.bg и expert.bg)

При заявка до края на октомври 2017 г. банерни кампании за последното тримесечие (октомври, ноември и декември 2017 г.) на брутна стойност от 10 000 лв, получавате ефективна реклама за 20 000 лв в сайтовете actualno.com, sportlive.bg, iwoman.bg, sofialive.bg и expert.bg.
Кампаниите се отчитат от независима метрична система и могат да бъдат проследявани в реално време.
След края на кампанията, ще бъде предоставен отчет с резултатите. Сумите са брутни и подлежат на отстъпка. В тях не е включен ДДС.
*Заявките са лимитирани.

Телевизия BiT обяви пакетни предложения – ТВ с интернет реклама

Вече може да бъдат закупени пакетни предложения за интернет и телевизионна реклама в телевизия BiT. Сайтът на телевизията е достъпен и за рекламодатели.

Вижте цялата новина и тарифи за реклама на този линк

Уникален радио формат стартира за първи път в България
През октомври „Оберон Радио Макс”( Радио FM+, Radio Fresh!, Z-Rock, Melody) ще прибави към своето портфолио и още едно радио – 105.6 НОВИНИТЕ СЕГА, което ще се
излъчва на честотата на Star FM в гр. София.
Уникално по своя формат и идея, 105.6 НОВИНИТЕ СЕГА, е първото Тalk радио в България.
С новини, интервюта, анализи, информация, представени от емблематичните Елена
Розберг, Ива Дойчинова и Евелина Павлова, 105.6 НОВИНИТЕ СЕГА спазва правилата на
Talk формата – само говор, без музика.

При интерес за реклама в новото радио или друго радио от групата на „Оберон Радио Макс” – press@piero97.com или да се обадите на 02/807 68 00

Брутни рекламни бюджети по медийни канали за първото шестмесечие на 2017г.

Както всяка година, Пиеро 97 изготвя анализ на медийния рекламен пазар за изтеклото полугодие на 2017г. Днес Ви представяме брутните рекламни бюджети изхарчени от рекламодателите (в милиони лева).
Прави впечатление устойчивия ръст на телевизионната реклама, която си остава най-предпочитания рекламен канал.
Най-голям ръст в проценти отново има в Интернет. Брутните бюджети в радио рекламата бележат лек спад, докато спадът в прес рекламата е значителен и продължава.
Външната реклама поддържа стабилни позиции и има ръст от 4%, независимо от свалянето на доста съоръжения в столицата.
Подробните данни можете да видите в графиката отдолу. Сумите са в милиони левове. Данните са на брутно ниво, преди отстъпки.

Мобилните устройства с 50% от ТВ трафика през 2020 г.
Ръстът на услугите за гледане на видео по заявка (VOD) ще продължи до 2020 г., достигайки почти половината от общия брой гледания, според прогноза в доклад на Ericsson ConsumerLab.
50% от гледането на телевизия и видео ще се случва на екраните на мобилни устройства (таблети, смартфони и лаптопи), което е с 85% повече от 2010 г. насам, като делът само на смартфоните ще бъде близо една четвърт (увеличение с близо 160% от 2010 г. насам).
Времето, прекарано в гледане на телевизионно и видео съдържание, е достигнало своя пик от 30 часа на седмица, което включва активно гледане на линейна телевизия с програма, интернет услуги на живо и по заявка, свалено и записано съдържание, както и DVD и Blu-ray.
Все пак, близо 60% от зрителите днес предпочитат гледането по заявка пред гледането на линейна телевизия с програма, което е с около 50% повече от 2010 г. насам.
Средният брой на използваните услуги по заявка се е увеличил от 1,6 на човек през 2012 до 3,8 през 2017 г. Днес 2 от всеки 5 потребители вече използват платени услуги за гледане по заявка на ТВ и видео, а близо 1/3 (32%) казват, че биха увеличили своя разход за такъв тип услуги през следващите 6-12 месеца.
16-19-годишните гледат най-много съдържание в рамките на една седмица (33 часа), като тук се отчита увеличение с почти 10 часа на седмица от 2010 г. насам. И все пак, повече от половината от тази демографска група прекарва времето си в гледане на съдържание по заявка (VOD), като над 60% от часовете за гледане на ТВ и видео, са пред екрана на мобилно устройство.
Потребителите също така високо ценят качественото изживяване както при гледане, така и при потапяне във виртуалната реалност. Близо една четвърт от анкетираните казват, че вече имат достъп до 4K UHD телевизори, а 1/3 планират да закупят.

Българската Медийната Карта 2017 на Пиеро97 е достъпна за сваляне!

За 11-та поредна година ние събрахме на едно място най-пълната информация за аудиторията на медиите, бюджетите на рекламодателите и тенденциите на рекламния пазар.
Можете да свалите картата, с данните за изтеклата 2016-та година, в pdf формат от този линк.

 

 

Спортните събития на 2017, които ще бъдат излъчвани по БНТ

Календар на спортните прояви през годината по спортове, дни на провеждане, канал на излъчване и цена. Информацията във файла ще бъде периодично допълвана и обновявана при настъпили промени. Може да свалите файла от тук.

Тази и друга медийна информация – новини, тарифи и промоции ще намерите на www.piero97.com. За удобство на нашите потребители, от 2009 година, сайтът е специално оптимизиран за мобилни устройства. За повече информация относно публикациите в бюлетина, моля пишете до bulletin@piero97.com.

Пиеро97 е водещата медийна агенция в България от 1998г. до днес. Агенцията реализира най-големите бюджети за реклама и предлага широка гама от медийни услуги – планиране, закупуване, контрол и мониторинг на рекламни кампании в телевизия, преса, радио, онлайн и външна реклама, анализи на рекламния пазар по медии, рекламодатели, бюджети, публикации, излъчвания, импресии. От 2007 г. агенцията публикува ежегодно „Медийната карта на България“ – обобщени данни и анализи за медийния пазар и основните медии в страната, достъпна е и в електронен вид на сайта ни – www.piero97.com

За повече информация, медийни консултации и всякакви други въпроси, моля свържете се с нас:

Пиеро 97 ЕООД

ул. Николай Хайтов 2, вх. Д, ж.к. Изток,
София 1113.
тел: 02 807 68 00

 

Седмичен Бюлетин

Веднъж седмично - нови рекламни предложения от медиите, нови тарифи, специални пакети за реклама


Последен бюлетин - ТУК

За въпроси към нас

Моля, попълнете формата и ще Ви отговорим.

captcha

Scroll Up